Wekelijks Klaarzetten Medicatie - Thuiszorg  thumbnail

Wekelijks Klaarzetten Medicatie - Thuiszorg

Published May 03, 22
3 min read

Thuiszorg nodig?

Thuisverpleging Sint-Gillis-Waas is  is een informatieve website voor iedereen die thuisverpleging of thuiszorg nodig heeft of info zoekt over thuisverpleging.  De term “thuisverpleging” beschrijft een onderscheidend verpleegkundig beroep waarin geregistreerde verpleegkundigen persoonlijke, geïndividualiseerde zorg verlenen aan ernstig zieke patiënten thuis. Thuisverpleging is een innovatieve, goedkope manier om hoogwaardige zorg bij de patiënt thuis te bieden. In tegenstelling tot traditionele verpleging in de gezondheidszorg, wordt thuisverpleging geleverd door hoogopgeleide, erkende en ervaren verpleegkundigen die als een team samenwerken om patiënten te behandelen volgens de diagnose en behoeften van de patiënt. Thuisverpleging heeft veel voordelen voor zowel patiënten als verpleegkundigen, en er zijn weinig nadelen. In feite is thuisverpleging de afgelopen vijf jaar erg populair geworden in Vlaanderen, en deze trend blijft groeien.

Thuiszorg Hingene

Bijvoorbeeld hulp bij aankleden, douchen, naar het toilet gaan of wondverzorging. De wijkverpleegkundige is in eerste instantie een zorgverlener en geeft u medische zorg. Bijvoorbeeld uw medicijnen klaarzetten en toedienen. Daarnaast maakt de wijkverpleegkundige afspraken met de gemeente over zorg, welzijn en wonen (Thuiszorg Vrasene). Wijkverpleegkundige regelt de zorg De huisarts of wijkverpleegkundige bespreekt met u wat u zelf nog kunt en welke verpleging en verzorging nodig is.

De wijkverpleegkundige helpt u om de zorg te regelen. Samen met uw familie of vrienden en andere professionele zorgverleners. Bijvoorbeeld de huisarts, een medisch specialist of de maatschappelijke werker. Video over de rol van de wijkverpleegkundige .

Veelgestelde vragen:Veel mensen denken dat wij als geconventioneerde, zelfstandige thuisverpleegkundigen duurder zijn dan de grote, gekende thuisverplegingsdiensten. Echter, niets is minder waar. Hoe groot of klein de verpleegpraktijk ook is, iedereen maakt gebruik van dezelfde nomenclatuur. Dit is een wettelijke lijst waarin verpleegkundige prestaties opgesomd zijn en waarin de mutualiteit in tegemoetkomt - Family Care Verzorging Aan Huis - Thuiszorg.



Het is zelfs zo dat wij werken met het derdebetalerssyteem. Wie betaalt thuisverpleging?. Dit betekent voor jou dat wij afrekenen met dewaar je aangesloten bent. Je krijgt dan van ons elke maand een digitaal bewijsstuk hiervan. Om te kunnen factureren via het derdebetalerssyteem hebben we nodig:Een klevertje van de mutualiteit (ziekenkas) waar u aangesloten bent (Thuiszorg Sint-Niklaas).

De elektronische identiteitskaart (momenteel NIET door CORONA)Wij brengen na het ontvangen van deze documenten de nodige administratie voor u in orde, u moet zelf verder niets ondernemen of voorschieten (Thuiszorg Kemzeke). Is het zo dat je langer thuisverpleging nodig hebt dan op je voorschrift vermeld staat, dan vragen we aan je behandelende arts een nieuw voorschriftje.

Het enige wat we nodig hebben is een klever van uw mutualiteit, uw toestemming, indien nodig het doktersvoorschrift en uw elektronische identiteitskaart. Wie betaalt Thuiszorg?. Soms kan het zijn dat je hebt, je hebt een ongeluk gehad of je bent onverwachts ontslaan uit het ziekenhuis,… Voor dringende thuiszorg en palliatieve patiënten zijn we op het telefoonnummer Als er niet onmiddellijk opgenomen wordt is het hoogst waarschijnlijk dat we aan het werk zijn bij een patiënt (Wie betaalt Thuiszorg?).

Wat we nodig hebben om de administratie verder in orde te maken is een klevertje van de mutualiteit, het doktersvoorschrift (indien nodig) en uw elektronische identiteitskaart. Thuiszorg Beveren-Waas. Indien nodig kunnen we ook zoals poetshulp, familiehulp, oppasdienst,… (Toedienen lavement- Thuiszorg). De dagen nadien komt er een verpleegkundige bij u langs op het afgesproken uur om de zorgen bij u te verstrekken.

Thuiszorg De Klinge

Om in aanmerking te komen voor deze aanpassingspremie moet je de bereikt hebben. De aanpassingspremie wordt berekend op basis van facturen van werken die uitgevoerd werden. Deze facturen mogen op de aanvraagdatum niet ouder zijn dan twee jaar en u moet voor minstens 1200 euro aan facturen inclusief BTW kunnen voorleggen.







Hiervoor verwijs ik u door naar de volgende website: https://www. vaph.be/We kunnen dit opsplitsen in twee groepen:: dagelijkse hygiënische zorgen; toiletbezoek, bad, douche, helpen bij het in en uitstappen in bed, vervangen van incontinentiemateriaal en helpen met het aan- en uitkleden…: als u nood heeft aan extra hulp kunnen we u hierin begeleiden, denk hierbij aan het inschakelen van poetshulp, familiehulp, oppasdienst, dag en nachtopvang, warme maattijden,…Wondzorg, Inspuitingen en perfusie, Spoelen port-a-cath, Compressietherapie ( steunkousen en windels)Klaarzetten van medicatie, Plaatsen van een maagsonde, Toedienen van sondevoeding, Beademing, Toedienen van chemotherapie, Peritoneale dialyse, Palliatieve thuiszorg, zorg in de laatste levensfase, Aanbrengen van zalven of geneeskrachtige producten, Aspiratie van secreties, Verzorging van alle stoma’s, Pijnbestrijding via epidurale katheter, Toedienen van een lavement, Sonderen van de blaas en blaasspoeling, Verzorgen en vervangen van suprapubische sonde…. Thuiszorg Haasdonk.

Tempus Thuisverpleging

Thuisverpleging Sint-Niklaas nodig? Kies dan voor betrouwbare thuiszorg of thuishulp op maat van tempus in Sint Niklaas. Bel 0483 00 63 02.

Stap 1 tot 4

Stap 1: U belt 03 369 27 14. Stap 2: We maken een afspraak en bepalen een tijdstip wanneer het u past. We proberen dit uur zo goed mogelijk te respecteren. Telefonisch proberen we al na te gaan wat u eventueel nodig heeft van medisch materiaal. Stap 3: Een vaste verpleegkundige komt bij u langs en voert de nodige zorgen uit. Stap 4: We spreken een vast tijdstip af voor de volgende dagen.

Latest Posts

Mini Printer Kleur

Published Dec 11, 24
4 min read